23948sdkhjf

Anrikt konditori i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Konditoriet Gylles har varit verksamt i Karlskrona sedan 1862. Men sjunkande försäljningsvolymer och oförmåga att betala sina skulder gjorde att bolaget försattes i konkurs under tisdagen. Konditoriet stängdes ned under dagen men öppnade sedan upp igen redan dagen efter och på Facebook lät Gylles meddela att de inte kommer försvinna, samt att försäljningen inte sviktar.

Läs också: Färdigmatsfabrikör i konkurs

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på advokatfirman Maze Advokater finns det goda förutsättningar för att Gylles kan leva vidare i annans ägo.

– Oh ja, det är redan flera som hört av sig. På lördag går vi ut med en annons om försäljning och jag har gott hopp om att få flera seriösa intressenter. Det ligger ju i mitt intresse, som konkursförvaltare får man ju bäst betalt om verksamheten säljs som en helhet och inte som ett slaktat bolag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Gylles har haft en längre period av finansiella problem. Under perioden från 2014 till 2017 halverades omsättningen i bolaget från 21 miljoner kronor till 11 miljoner ochu nderkottet i bolaget uppgick i 2017 års redovisning till 3,5 miljoner kronor varav årets resultat hamnade på minus en miljon kronor.

Konditoriet var tidigare navet i ett mindre konditoriimperium i Karlskrona och Gylles ägde även konditorierna Lennarths och Café Tre G som såldes vidare under 2017 och 2015. År 2016 tog Gylles även över delar av det klassiska Z-bageriet, och 2017 sålde slutligen den tidigare ägaren Tobias Lundström Gylles vidare till nuvarande ägaren Christer Ahlberg och hans bolag Catus.

Läs också: Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Enligt Christer Ahlberg fanns många av problemen med skulderna kvar sedan övertagandet 2017 men att bolaget arbetat aktivt sedan dess för att få till en rekonstruktion, senast förra månaden. Men till slut var det enklast och kostnadseffektivast att försätta Gylles i konkurs. Men att bolaget ska fortsätta är Christer Ahlberg övertygad om.

– Jag är beredd att fortsätta själv och har medel att sätta in, inte minst genom mina andra bolag, säger han till BLT.

– Men det viktigaste är att Gylles får fortleva. Kan det komma någon annan som jag bedömer seriös är jag beredd att hjälpa till och samarbeta. Men namnet Gylles är säkrat hos mig, genom att det bärs av ytterligare ett av mina bolag.

Mer om: Gylles | konditori | konkurs
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fiskeriet bygger egen säljkår

17 av 21 olivoljor höll inte måttet

Lanserar helt ny mässa

En ny mässa kommer att se dagens ljus i år - Nordic Food Industry. Vi har talat med affärsutvecklare Annika Persson på Svenska Mässan om varför Sverige behöver en ny mässa fokuserad på livsmedelsindustrin.

Notura byter från metall till kartong

Innovativa förpackningslösningar

Så har PakMarkas utvecklats till ett ledande företag inom paketering och märkning.

Forskare: Algodling kan bli lönsam industri i Sverige

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Lantmännen Årets talangföretag

Slog ut Unilever, H&M och EQT i finalomgången.

Ekomjölk i koldioxidneutral förpackning

Helvegetariskt – nej tack!

Unga säger nej till enbart vegetarisk mat i skolan.

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Havredrycksbolag först ut i Uppsala

1

Ny bag-in-box-kran lättare att återvinna

Single-malt veteran i nya kläder

Skal från kaffesump ny bioplastingrediens

Vinstökning för Atria – uppåt för kyckling och convenience

Minskad vinst igen för Fazerkoncernen

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Coop satsar på lokal gårdsbutik på nätet

Coop har i det tysta sjösatt en stor satsning på lokala varor.

Ciderguru till Sverige – intresset bland odlarna ökar

Ökad förlust för Peckas naturodlingar – nytt växthus belastar resultatet

Fodi i konkurs: ”Kunde inte trolla med knäna längre”

Entreprenörer pitchade idéer – prisades av Coop

Sjöstrand Coffee startar försäljning till 8 länder via Amazon

Bayn får betala vite för brott mot informationsregler

Återhämtning för Probi

LRF satsar på digitalisering – går in som delägare

Dalsspira vill ta in mer kapital

På nytt jobb
Kommundirektören återvänder till Polarica

Ny tjänst ska minska byråkratin för företagen

Avtal klart om köp av Pändy

På nytt jobb
Han kan ta plats i Veg of Lunds styrelse

Största baconbristen på årtionden

Framgång för Orklas märkesvaror

HK Scan optimistiska inför 2020

Ica byter köttförpackningar – plastbantar och sluter kretsloppet

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Se alla Företagens egna nyheter

Teltek expanderar

Sätt pris på dina produkter med METO-prismärkningspistoler

INOXPA hygieniska centrifugalpumpar.

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Värmeåtervinning av tryckluft genom unika ERU

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Framtidens plastpallsystem ger unika fördelar

ICA Maxi Stormarknad i Västervik byter till CO2

Miljöklassindelning underlättar rätt val av fläkt

ebm-papst EC-fläktar i kompakta högeffektugnar

Vakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhus

En kyllösning som ett steg i FN:s klimatrapport för 2030

BITO får fin utmärkelse för ny transportlåda

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Ica Supermarket Brunflo får hållbar kyla

Fatpump i hygieniskt utförande

Hjälp med tryckluftsutvärdering - Ingersoll Rand

Mirit Glas är specialister på glasproduktion

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Öka er lönsamhet med ACS II

Nytt nummer av Beyond Surfaces!

Hantering av tryckluft i livsmedelsindustrin

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Energieffektiv förpackning av pizzatopping

Givare som tål tuffare miljöer!

Sänd till en kollega

0.128