23948sdkhjf

Anrikt konditori i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Konditoriet Gylles har varit verksamt i Karlskrona sedan 1862. Men sjunkande försäljningsvolymer och oförmåga att betala sina skulder gjorde att bolaget försattes i konkurs under tisdagen. Konditoriet stängdes ned under dagen men öppnade sedan upp igen redan dagen efter och på Facebook lät Gylles meddela att de inte kommer försvinna, samt att försäljningen inte sviktar.

Läs också: Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på advokatfirman Maze Advokater finns det goda förutsättningar för att Gylles kan leva vidare i annans ägo.

– Oh ja, det är redan flera som hört av sig. På lördag går vi ut med en annons om försäljning och jag har gott hopp om att få flera seriösa intressenter. Det ligger ju i mitt intresse, som konkursförvaltare får man ju bäst betalt om verksamheten säljs som en helhet och inte som ett slaktat bolag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Gylles har haft en längre period av finansiella problem. Under perioden från 2014 till 2017 halverades omsättningen i bolaget från 21 miljoner kronor till 11 miljoner ochu nderkottet i bolaget uppgick i 2017 års redovisning till 3,5 miljoner kronor varav årets resultat hamnade på minus en miljon kronor.

Konditoriet var tidigare navet i ett mindre konditoriimperium i Karlskrona och Gylles ägde även konditorierna Lennarths och Café Tre G som såldes vidare under 2017 och 2015. År 2016 tog Gylles även över delar av det klassiska Z-bageriet, och 2017 sålde slutligen den tidigare ägaren Tobias Lundström Gylles vidare till nuvarande ägaren Christer Ahlberg och hans bolag Catus.

Läs också: Efter 113 år – nu lägger charkuteriet ner

Enligt Christer Ahlberg fanns många av problemen med skulderna kvar sedan övertagandet 2017 men att bolaget arbetat aktivt sedan dess för att få till en rekonstruktion, senast förra månaden. Men till slut var det enklast och kostnadseffektivast att försätta Gylles i konkurs. Men att bolaget ska fortsätta är Christer Ahlberg övertygad om.

– Jag är beredd att fortsätta själv och har medel att sätta in, inte minst genom mina andra bolag, säger han till BLT.

– Men det viktigaste är att Gylles får fortleva. Kan det komma någon annan som jag bedömer seriös är jag beredd att hjälpa till och samarbeta. Men namnet Gylles är säkrat hos mig, genom att det bärs av ytterligare ett av mina bolag.

Mer om: Gylles | konditori | konkurs
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Avhopp i Simris Algs styrelse

Carlsberg var inte beredda på mustilskan

Solitt år för Danish Crown

Bayn spår fördubblad omsättning

Vegan stämmer Burger King

2030: Vi blir mer som andra länder

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Umida ökar med 30 procent i tredje kvartalet

Coops egen havredryck gör entré

HK Scan Sveriges vd avgår

Framgång för Kopparbergs gin

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Ny fossilfri barriärförpackning

Fazer satsar 320 miljoner på havre

Världsnyhet: Coca-Cola först med helt återvunnen plast

Här öppnar Arla eget flaggskepp

Nytt testcenter för vatten och livsmedel

Lämnar Scandi Standards styrelse

Fejkad film förstörde pepparkakor för 10 000 i butik

Matsmart till Danmark

HK Scan börjar med vegetariskt

På nytt jobb
Carlsberg med ny chef i Danmark

Arlas vd tror på den kooperativa modellen

Lösvikt framtidens trend?

De ska leverera nya processlinjer till Oatly

Laxodlare stäms av amerikanska staten

Förbättrat resultat i Mackmyras tredje kvartal

Höjd prognos för Rootfruit

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Något billigare mat i oktober

Max byter kaffeleverantör

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Rootfruit säkrar miljonavtal

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Så hamnade matavfallet i fokus

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Spårbarhet och all information är tillgänglig i realtid!

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Förbättra ditt matarsystem med IO-Link!

Pålitlig och utbytbar detektering av delar med RFID.

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Luleå 27-28 november

Aerodynamik nyckeln till fläktar som överskrider ErP-kraven

Spåra ljudkällor viktigt vid forskning om den ideala fläkten

Hur är din hälsa?

Tack till alla besökare på Subcontractor!

Har du koll på din produktion?

Fatpump i hygieniskt utförande

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Sänd till en kollega

0.184