23948sdkhjf

Arla vill satsa på växter

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Mejerigiganten vill bredda utbudet.

Arla har under en tid haft planer på att bredda sitt växtbaserade utbud, och då inte bara plantbaserade drycker. Nu vill koncernen även utveckla alternativ till smör och yoghurt baserat på växter, det skriver den danska tidningen Finans.

Läs också: Arla bygger produktionsnav i Mellanöstern

– Det är ganska uppenbart att vi kommer med växtdrycker då det är den typen av produkter som växer snabbast. Men konsumenter som köper växtdrycker är vanligtvis också intresserade av andra växtbaserade produkter - till exempel smörliknande och yoghurtliknande produkter. Det är därför vi arbetar med att utveckla en hel rad växtbaserade produkter, säger Arla Foods, vice vd Hanne Søndergaard till tidningen.

Enligt henne är Arla redan i full gång med att "röra om i grytorna" och att flera olika råvaror är i åtanke, inklusive havre.

Exakt vilka som ska leverera råvarorna är inte heller klart då det krävs en hel del planering med tanke på att koncernen ägs av mjölkproducenter som ser de växtbaserade alternativen som konkurrenter till de klassiska mejerivarorna.

Mer om: Arla
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (2)
Startsidan just nu

De ska leverera nya processlinjer till Oatly

Laxodlare stäms av amerikanska staten

Förbättrat resultat i Mackmyras tredje kvartal

Höjd prognos för Rootfruit

Hon blir ny vd för Hemköp

Max byter kaffeleverantör

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

1

Fortsatta brister i livsmedelskontrollen

Något billigare mat i oktober

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Rootfruit säkrar miljonavtal

Så hamnade matavfallet i fokus

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Heineken ratar plasten

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Storpack för ägg helt utan plast

Nu kommer Coca-Colas hallon

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Se alla Företagens egna nyheter

Har du koll på din produktion?

Fatpump i hygieniskt utförande

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Sänd till en kollega

0.186