23948sdkhjf

Nationell matsvinnsundersökning drar igång

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Första undersökningen i offentlig miljö inleds.

Livsmedelsverket har fått i uppdrag att utföra en nationell kartläggning av hur mycket mat som slängs i skolan, förskolan och på äldreboenden. Kartläggningen blir den första i sitt slag och syftet är att lättare kunna understödja kommunerna att nå målet i Agenda 2030 som går ut på att halvera matsvinnet till år 2030.

I dag vet ingen om hur mycket mat som slängs i offentlig regi och därför skickar Livsmedelsverket nu ut enkäter för att närmare ta reda på hur kommunerna hanterat sitt matsvinn som senare ska ge underlag för användning av beslutsfattare i kommuner, nationella myndigheter samt forskare.

Livsmedelsverket har även som målsättning att framöver kunna kartlägga regionernas matsvinn på ett liknande sätt.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han blir vd för Linas Matkasse

Spendrups tar ett steg till för återvunnet

Nu ska bryggeriet expandera

På nytt jobb
Bayn stärker utvecklingsavdelningen

Convenience växer i betydelse

Enormt tryck när kallpastörisering återvänder till Sverige

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

McDonald's har slut på halloumi

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Simris Alg: Finanschefen lämnar

1

Axfood lanserar nytt eget varumärke

Potatisen har svängt tillbaka

Quorns vd lämnar efter tio år

Utvecklar chipspåse utan plastfilm

Här är branschens tio största kooperativa företag

Nya regler, canabinoider och matfusk

Norrmejeriers vd om nya ”Ica-mejeriet”: 1 000 kvadratmeter

Beräknas uppgå till halva halloumikonsumtionen inom tre år.

Julskinkan krymper

Grönsakshallen Sorunda tar bort plasten

Grönsakshuset fortsätter växa med nytt förvärv

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Återvinningsbara krukor för Svegros örter

Ekolantbrukarna riktar kritik mot handeln

Frukt- och gröntgrossister går samman – blir en av landets största

Livsmedelsindustrin är sist på digitaliseringsbollen

Larm om citrusfrukter – Coop och Axfood agerar

De gör proteinpulver – av syrsor

Ledamot lämnar Simris Alg

På nytt jobb
Svegro rekryterar chef från Arla - igen

Produktnytt
Ny låda för matleveranser direkt till dörren

De ska sälja Hans & Gretas glutenfria bröd

Först med veganska revbensspjäll

Mejerijätten ska bli klimatneutral 2035

De lanserar Köttkultur i egna kylar

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Midsona ändrar i koncernledningen

Se alla Företagens egna nyheter

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

God (h)jul önskar vännerna på Balluff!

Tillförlitligt resultat med positions- och trycksensorer!

Hög driftsäkerhet vid vakuumgenering inom plastindustrin

Mirit Glas tilbyr Skräddarsydda glasvaror

Vi på Balluff värnar om miljön – för framtidens skull!

Vad är kopplingen mellan choklad och RFID?

Fatpump i hygieniskt utförande

Hur minskar du driftstopp hos er?

TESAB-anslutna ABAK i Sundsvall breddar sitt utbud

Stora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer

Balluff ger dig maximal energi!

Recept på framgång: Optimal förpackning till Optimel-sallad

Ingersoll Rand - Rikstäckande tryckluftservice

En ny generation av axialfläktar med ännu högre prestanda

Vilken produkt var på vilken arbetsplats och när?

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Easy Tool-ID 2.0 - enklare kan det inte bli!

Hydroscand delar ut årets stipendium till elev i Sydafrika

Black Friday-priser på ALbee den 25 november - 2 December

En ny generation axialfläktar med optimerade egenskaper

Komplettera ert Lagafors rengöringssystem med slangupprullar

Livsmedel-godkänt glas från Mirit Glas

Ingersoll Rand skruvkompressorer med premium prestanda

En ny motorgeneration med programmerbart gränssnitt

Sänd till en kollega

0.145