23948sdkhjf

Kompetensbehov i köttbranschen undersöks

Den svenska kött- och charkbranschen är i skriande behov av personal, något som i förlängningen kommer att hämma branschens utveckling, vilket även förstärks av stora pensionsavgångar under kommande år.

För att komma till rätta med problemet har regeringen, som en del av Livsmedelsstrategins andra handlingsplan, avsatt 2 miljoner kronor för inventering av branschens kompetensbehov och utbudet av relevanta utbildningar. Inventeringen ska även identifiera eventuella behov av åtgärder för att förbättra kompetensförsörjningen.

– För att nå livsmedelsstrategins mål om en ökad livsmedelsproduktion är tillgång till arbetskraft med rätt kompetens speciellt viktigt. Kött- och charkindustrin utgör en betydande del av Sveriges livsmedelsproduktion och kompetensfrågan har visat sig speciellt utmanande här. Jag ser därför att ett uppdrag om utveckling av kött- och charkutbildningar är ett viktigt första steg för att förbättra kompetensförsörjningen inom livsmedelskedjan, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson i en kommentar.

Satsningen kommer att ske under året och genomföras av branschorganisationen Kött och Charkföretagen.

– En bra kompetensförsörjning är helt avgörande för att företagen ska kunna ta fram mer innovativa och högkvalitativa produkter och i förlängningen för att den svenska animalieproduktionen ska kunna öka, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Det blir ett magrare julbord i år
Hon går in som styrelseordförande i Svenska Köttföretagen
AAK förvärvar bolag i Indien
Nu blir hon vd för Råsaft
Anrik livsmedelsgrossist ger sig in i dagligvaruhandeln
Globala livsmedelsjättarna backar i sina klimatambitioner
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.11