23948sdkhjf

De prisas av HK Scan

Tre leverantörer och en transportör har prisats av HK Scan i fem olika kategorier för insatser under året som gått. Leverantörspriserna delades ut i tre kategorier, nöt, lamm och gris.

Priset som årets leverantör av nöt gick till Hesselby Lantbruk, bland annat för deras satsning på högkvalitativt naturbeteskött.

– Vi är mycket stolta över våra leverantörer och Hesselby Lantbruk är en av dem. Våra svenska bönder gör verklig skillnad för klimatet och säkerställer vår svenska livsmedelsproduktion. Med utmärkelsen Årets leverantör vill vi lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året, säger Magnus Lindholm, Inköpsdirektör HK Scan Sweden i en kommentar.

Priset som årets lammleverantör gick till Långaryds lamm utanför Hyltebruk och årets grisleverantör blev Fröslövs Boställe som drivs av familjen Ohlsson sedan 1984 som bland annat odlar en stor del av sitt egna foder.

– Vi älskar arbetet med grisarna här på gården och med så många djur ägnar vi mycket tid åt att säkerställa att stallet alltid är rent och fint och att grisarna får en god omsorg. Genom att själva odla och tillverka fodret åt grisarna ser vi goda möjligheter att minska gårdens klimatavtryck, säger Ola Ohlsson, årets grisleverantör i en kommentar.

Årets djurleverantör blev i år Dicks Åkeri då de visat upp en "hög ambitionsnivå, extra god djuromsorg och förmåga att förbättra och utveckla sin verksamhet".

– Vi strävar efter att hålla en god service med en nära kundkontakt och vi vill göra vårt yttersta för att allt ska bli så bra som möjligt, berättar Andreas Karlberg, en av ägarna till Dicks Åkeri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097