23948sdkhjf

Siljans Chark i konkurs

Siljans Chark har under flera år kämpat med lönsamheten vilket bara har förvärrats dels då Hk Scan valde att lämna sitt storägarskap, dels då den näst största delägaren Älska Lokalt försattes i likvidation.

Till slut gick det inte längre och nu har företaget ansökt om konkurs, rapporterar SVT Dalarna.

– Sedan 2014-2015 har vi gått minus varje år. Vi har har gjort massa åtgärder, men inte lyckats få lönsamhet. Det blev en skillnad när Scan hoppade av vid årsskiftet. De ägde oss till 42 procent. De skrev av en del skulder, vilket var bra, men fattas det pengar i plånboken så hjälper inte det, tyvärr, säger Jan Forsell till SVT Dalarna.

Siljans Chark har en omsättning på cirka 200 miljoner kronor och förhoppningen är att verksamheten ska kunna leva kvar med nya ägare oh att de omkring 85 anställda ska kunna fortsätta att arbeta på slakteriet på Ickholmens gård i Vikarbyn och dels charkfabriken i Mora.

Enligt Jan Forsell är det inte coronaepidemin som är orsaken till konkursen.

– Den underlättar ju inte, men vi ska inte skylla på den. Än har vi i matindustrin varit förskonade. Folk måste ju äta. Det finns branscher som har det mycket värre. Men det är ju en stor osäkerhet framåt som gör att det blir osäkert, säger han till SVT Dalarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094