23948sdkhjf

Siljans Chark överlever med nya ägare

Siljans Chark försattes i konkurs den 18 maj i år efter flera års motgångar. Men företaget har räddats och kommer att fortsätta att drivas vidare då Pär Nilsson och Mats Årjes går in som nya ägare till Siljans  Chark.

Båda har erfarenhet av vd-uppdrag och styrelsearbete men även lokal förankring till Siljans Charks verksamhetsområde. Pär Nilsson kommer närmast från rollen som vd för Förlagssystem och Scandbook och Mat Årjes kommer från rollen som vd Skistar.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att vara med och utveckla ett av Dalarnas starkaste varumärken, som står för högkvalitativa, lokala produkter och är betydelsefullt för så många. Vi tänker på alla lantbrukare i Dalarna, Hälsingland och Jämtland som håller vårt vackra landskap öppet, men också på alla vi konsumenter av Siljans Charks produkter, lokala handlare och medarbetarna i företagets båda verksamheter i Ickholmen och Mora, säger Pär Nilsson i en kommentar.

– Det kommer att bli en spännande och utmanande resa tillsammans med ledning och medarbetare i nya Siljans Chark och vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften, säger Mats Årjes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157