23948sdkhjf

Oumph förvärvas av globalt företag

Oumph, det svenska varumärket bakom flera köttalternativ, har köpts upp av  den internationella företagsgruppen the Livekindly co. Det blir det fjärde uppköpet av Livekindly som startades av entreprenörerna Kees Kruythoff och Roger Lienhard.

– Att välkomna Oumph till Livekindly-familjen var ett naturligt nästa steg i vår utveckling. Deras engagemang för kvalitativa växtbaserade produkter och omtanke för planeten speglar vårt eget synsätt, och nu vill vi accelerera omställningen tillsammans för att göra den växtbaserade livsstilen till det nya normala, säger Kees Kruythoff, vd och grundare av the Livekindly Collective, i en kommentar

Oumph startades 2015 av företaget Food for progress och har idag en marknad i hela Norden, Storbritannien, Irland och Nederländerna och har haft en stark försäljningsutveckling. Företaget rapporterade under första kvartalet 2020 en tillväxt på 40 procent över alla marknader, jämfört med samma period förra året.

Food for progress kommer även efter uppköpet att fortsätta utveckla och producera produkter och koncept för Oumph.

– Från den allra första dagen har vår ambition varit att få fler människor att vilja äta växtbaserad mat, vilket är både hälsosamt och mer hållbart för vår miljö på lång sikt. Jag ser fram emot att samarbeta med Kees och hans team för att introducera nya och befintliga produkter till fler människor runt om i världen., säger Anders Wallerman, medgrundare av Food for progress och Oumph.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079