23948sdkhjf

Hållbara förpackningar lockade storpublik – se hela webinariet

"Hållbara förpackningslösningar – en konkurrensfördel" var temat för Pack@lunch med Stora Enso och Packmarknaden som arrangörer. 330 personer följde det digitala seminariet som inleddes med att moderator Per-Stefan Gersbro höll en kort presentation som ramade in ämnet.

– Förpackningsbranschen drivs av ett antal globala megatrender. Att minska plast och ersätta fossilbaserade produkter med förnybara är en av dem och blir allt viktigare. Krafterna bakom besluten skiftar något, men kan sammanfattas med två ord, klimat och miljö.

– Genom att ersätta plastförpackningar med mer hållbara alternativ och material kan livsmedelsföretagen öka sina vinster och minska svinnet, fördelar som påverkar både miljö och ekonomi för företag och konsumenter, sa Per-Stefan Gersbro.

Därefter tog talarna från Stora Enso vid, som befann sig på olika platser, dels på kontoret i Jönköping och dels på kontoret i Stockholm.

Karl Axnäs, senior innovation & business development manager, berättade hur fiberbaserade material jämfört med plast kan skapa mindre svinn, till förmån för både produktion och miljö, samt hur hållbara förpackningslösningar kan minska kostnaderna för produktion, arbetskraft, transport och återvinning.

Därefter gav Daniel Örengård, sales manager packaging automation, en inblick i hur de hjälper sina kunder att öka sin produktionseffektivitet och minska sina kostnader. Effektiv förpackningsprocess och automatiserad förpackningslinje är nyckeln till kostnadsbesparingar och framgång för verksamheten i sin helhet.

Och slutligen presenterade Niki Jennische, business director packaging components, det nya materialet DuraSense – ett grönt, kostnadseffektiv och mångsidigt material, som har utvecklats för att matcha och överträffa konventionell plast. Materialet lämpar sig för en mängd olika formsprutade produkter. Man kan, genom att byta råmaterial i sin formspruta, få ner CO2 avtrycket med upp till 80 procent.

Webinariet som genomfördes den 23 oktober avslutades med en frågestund modererad av Per-Stefan Gersbro. Missade du PACK@lunch med Stora Enso? Se hela webinariet här:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109