23948sdkhjf

Bayn gör nyemission – vill köpa dryckesföretag

Bayn Group, verksamt inom hälsobaserade livsmedel, avser genomföra en riktad nyemission av upp till 9,5 miljoner aktier och tillkännager samtidigt långt framskridna förhandlingar om ett nytt förvärv, den här gången i dryckesmarknaden.

Målet med den riktade nyemissionen, som riktar sig till svenska och internationella institutionella investerare genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, är enligt ett pressmeddelande nya förvärv. Samtidigt informerar bolaget om de pågående förhandlingarna som hittills lett fram till tecknande av en avsiktsförklaring för ett potentiellt förvärv.

Förhandlingarna avser ett potentiellt förvärv av 100 procent av aktierna i en europeisk dryckestillverkare. Köpeskillingen förväntas – om förvärvet genomförs – uppgå till cirka 29 miljoner kronor på kassa och skuldfri basis.

Bolaget som kan komma att förvärvas har nettointäkter och justerad ebitda för 2020 om cirka 110 miljoner kronor respektive cirka 7 miljoner kronor.

"Det potentiella förvärvet är i linje med Bayn Groups kommunicerade strategi att aktivt identifiera, utvärdera och förvärva intressanta foodtech-bolag", skriver bolaget.

Bayn skriver vidare att möjligheten att i sinom tid ta upp skuldfinansiering för att finansiera framtida förvärv nu ses över till följd av en stärkt finansiell position från den tilltänkta transaktionen.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen kommer att bestämmas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, vilket kommer att påbörjas omedelbart och avslutas före tisdagens börsöppning.

"Bayn Group har under 2020 genomgått en omfattande transformering, från att vara ett bolag med fokus på utveckling och försäljning av sötningsmedel till att bli internationell koncern som täcker och kontrollerar ett antal vertikaler av värdekedjan inom foodtech för sockerreducerade- och funktionella livsmedel", skriver bolaget.

Under året har Bayn genomfört sex förvärv, Pändy Foods, Tweek, Koppers Candy Sweden, Amerpharma, Green Sales Distributions (ej ännu tillträtt) och Golden Athlete (ej ännu tillträtt).

"Bolaget ser möjligheter att fortsätta konsolideringen på den adresserbara marknaden och utforskar aktivt nya förvärvsmöjligheter", skriver Bayn Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094