23948sdkhjf

De vill förnya fryspizzan

I januari i år grundade Daniel och Kristin Nowak företaget For Real Foods i Skärhamn i Bohuslän med en affärsidé om en ny, hälsosammare, fryspizza.

– Vi sökte efter en populär matprodukt som gick att förnya i enlighet med vår filosofi om riktig
mat. Valet föll då på fryspizza där utvecklingen i stort sett stått still. Genom noga utvalda råvaror och genom att göra allt från grunden, kan vi erbjuda en näringsrik pizza som också är helt fri från tillsatser, säger Daniel Nowak, delägare och grundare av For Real Foods i en kommentar.

Fryspizzorna är bakade på plats i Skärhamn och har botten bakad på antingen lokalodlad vitkål eller svensk kyckling och parmesan.

– I snitt når vi en betydande mängd av hela 20 mineraler och vitaminer i våra pizzor. Som
medlemmar i Lokalproducerat i Väst har vi fått access till flera lokala odlare, vilket möjliggjort att både vitkålen och svampen är närodlad. För att minimera svinn använder vi dessutom svampsom butikerna inte vill ha på grund av estetiska skäl, säger Kristin Nowak, delägare och grundare av For Real Foods.

De första pizzorna började lanseras till ett 30-tal butiker,, både Ica och Coop, under oktober och målet är att kunna bli centrallistade under nästa år. Pizzorna har hittills lanserats i butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093