23948sdkhjf

Uppgraderade korvkiosker i fjällen

Uppgraderade korvkiosker ska göra det lättare att äta i skidbacken. Scan och Skistar ligger bakom det nya samarbetet med lokala krögare i Åre, Sälen och Vemdalen.

Korvkioskerna är en utveckling av konceptet Korv & Carve och utgångspunkten är att det går att variera korvrätter i oändlighet. De lokala krögarna kommer att servera allt från klassiska korv med bröd att ta med i liften till street food-inspirerade korvrätter som kan ätas i backen. I utbudet ingår också vegetariska alternativ och en barnvänlig meny.

– Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med Skistar lyckats få fram en både flexibel och säker lösning för matservering i skidbacken och dessutom på rekordtid. Dessutom stöttar vi lokala restauranger på skidorterna – en fråga som ligger mig extra varmt om hjärtat, säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör Foodservice HK Scan.

– Vi tycker att korven förtjänar att göra samma resa som hamburgaren har gjort de senaste åren och har utvecklat moderna streetfood-rätter med ”edge” och inspiration från olika delar av världen. Tillsammans med de lokala krögarna har vi också möjlighet att sätta lokal prägel på menyn, tillägger säger Mathias Emilsson, head chef på Scan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078