23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Enklare regler ska öka mängden Nyckelhålsmärkt

Livsmedelsverkets märkning Nyckelhålet som funnits i Sverige i mer än 30 år kommer från och med den 1 mars att få förenklade regler. De nya reglerna är tänkta att underlätta för märkningen av färdigrätter i en tid där både snabba måltidslösningar och hälsa är två snabbt växande trender.

– Företagen utvecklar hela tiden nya mer hälsosamma produkter, vilket vi tycker är väldigt positivt. Till exempel har det blivit vanligare att ersätta en del av köttet i korv eller mjölet i bröd och pasta med grönsaker och baljväxter. Nu kan företagen märka sådana produkter med Nyckelhålet och därmed underlätta för konsumenter att äta grönare, säger Veronica Öhrvik, projektledare på Livsmedelsverket i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125