23948sdkhjf

Paulig vill binda mer kol i jorden

För att nå sina mål om att minska utsläppen i sin värdekedja med 50 procent fram till 2030 har Paulig valt att bli utvecklingspartner till plattformen Svensk Kolinlagring.

Samarbetet innebär att Paulig också stödjer Svensk Kolinlagrings nya pilotprojekt vars mål är att ha en certifierad kolinlagring till 2023. 

– Vi vill transformera matsystemet för att bidra till att maten ska bli en lösning för ett livskraftigt samhälle. En ökad kolinlagring kan ge ett snabbt skifte i hur vi producerar mat på svenska gårdar. Men för att lyckas behöver vi ett nära samarbete med företag, lantbrukare och forskare, säger Lova Brodin, vd för MiljöMatematik Malmö som driver Svensk Kolinlagring i en kommentar.

Kolinlagring är tänkt att binda mer kol i lantbrukarnas mark och växtlighet och på så vis minska mängden koldioxid i atmosfären.

– Vetet till majoriteten av Santa Marias tortillabröd odlas i Sverige och för att vara en del av lösningen på plats vill vi undersöka hur dagens jordbruksmetoder kan bli mer klimateffektiva. Livsmedelsindustrin har stora möjligheter att göra skillnad med fler hållbara lösningar och det är glädjande att flera aktörer i branschen också stöttar det här projektet, säger Lea Rankinen, Director Sustainability & Public Affairs på Paulig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079