23948sdkhjf

Garanterat återvunnet från konsumentledet

Danska Faerch sätter en ny standard när det gäller användningen av återvunnen plast i förpackningar. Faerch erbjuder nu alla sina kunder tredjepartscertifikat för den andel återvunnen plast som används i företagets PET-förpackningar för livsmedelssektorn.

– Den nya standarden säkerställer maximal transparens för kunderna och erbjuder evidensbaserad dokumentation för konsumenter, lagstiftare och andra intressenter, säger Spencer Johnston, VD för Faerch UK Ltd.

Certifikaten följer strikta beräkningsmetoder och auditering utförs av PricewaterhouseCoopers (PwC).

Faerch är först i branschen med att tillhandahålla tredjepartsgodkända certifikat för andelen återvunnen plast (PCR) i PET-förpackningar för livsmedelssektorn. Kunder får full transparens för sina produkter på individuell receptnivå och dokument granskade av PwC.

– Mängden återvunnen plast från konsumentledet i nya livsmedelsförpackningar är en viktig indikator på hållbarhet. Konsumenter och lagstiftare förväntar sig fullständig öppenhet, säger Spencer Johnston. Med vår granskade certifiering eliminerar vi osäkerhet och tvivel.

– Vi tillämpar den mest strikta beräkningsmetoden och använder återvunnen plast från konsumentledet baserat på en ISO-definition som grund för certifiering. Vi uppmuntrar starkt beslutsfattare i branschen att fokusera på att maximera återvunnet innehåll från konsumentledet i motsats till det postindustriella materialet som det ofta handlar om, och som består av industriella biprodukter eller jungfruligt material som aldrig har varit i händerna på en konsument.

Granskade certifikat finns tillgängliga för hela Faerchs CPET-sortiment i Storbritannien, med nivåer av återvunnet konsumentmaterial på mellan 53 % och 79 %. Granskade certifikat för Faerchs övriga PET-förpackningar, med innehåll upp till 100 % återvunnen konsumentplast, kommer att finnas tillgängliga under de närmaste månaderna och täcker alla länder i hela Faerch-gruppen.

Parallellt fortsätter Faerchs portfölj av hållbara material och produktutbud att växa i oförminskad takt. Nyligen utökades utbudet av hållbara produkter med Eco HotPro PET-bägare för mejerikunder, vilket möjliggör varmfyllning.

Många fler riktigt cirkulära produkter tillkommer och Faerchs unika kapacitet för återvinning genom tråg-till-tråg konceptet expanderar också kraftigt och nya anläggningar planeras. Faerch samarbetar nära kunderna som stöder dem i deras övergång till cirkulära förpackningslösningar för att uppfylla branschens mest ambitiösa hållbarhetsmål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11