23948sdkhjf

Peckas först med odling av gurkor i butik

Ica Maxi Birsta betalar 1,6 miljoner för system från Peckas Naturodlingar.

Ica Maxi Birsta har tecknat ett avtal med Peckas Naturodlingar som banar väg för den första odlingen av gurkor i butik. Stormarknaden i Sundsvall betalar 1,6 miljoner kronor över 24 månader för Peckas Instore-system.

Enligt Peckas Naturodling är deras system inom akvaponisk odling unikt och blir det första systemet på marknaden som kan producera gurka inomhus.

Systemet kommer färdigutvecklas under sommaren, provköras under hösten och installeras i januari. Anläggningen blir cirka 100 kvadratmeter stor och kommer vara belägen inne i Maxibutiken som väntas få en årlig produktion på cirka 10 ton gurka och 25 000 krukor med örter.

Ica Maxi Birsta förbinder sig också i avtalet att köpa den fiskvolym som krävs för att producera näringen, vilket innebär cirka 1,5 ton årligen. Peckas kommer initialt att äga och drifta systemet med avsikten att sälja det till Maxibutiken vid utgången av avtalet.

– Detta är ytterligare en otroligt viktig milstolpe för Peckas då vi tar steget och blir en fullskalig systemleverantör, troligtvis den viktigaste. Att ta steget in på denna marknad ökar också vår potential massivt, då det finns oerhört många livsmedelsbutiker som en Peckas Instore lämpar sig för i Sverige och internationellt. Jag tror detta är början på något riktigt stort för Peckas, säger vd Mattias Gemborg i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156