23948sdkhjf

HK Scan: Ingen försäljningsökning men bättre resultat

Störst ökning i Sverige.

Under Hk Scans första kvartal 2021 minskade koncernens försäljning något från 428,9 miljoner euro till 427,5 miljoner i jämförelse med samma period förra året. Samtidigt förbättrades resultatet (EBIT) från -3,9 miljoner till -1,1 och EBITDA hamnade på 14,7 miljoner (12,7).

– HK Scans resultatförbättring fortsatte under det första kvartalet 2021 och vi har redan förbättrat vårt jämförbara EBIT för tionde kvartalet i rad jämfört med året innan. Från jämförelseperioden förbättrades EBIT med i genomsnitt cirka en miljon euro per månad och med nästan tre miljoner euro för översiktsperioden, skriver HK Scans vd Tero Hemmilä i kvartalsrapporten.

Inte oväntat ökade försäljningen inom dagligvaruhandeln samtidigt som den sjönk i restaurangledet på grund av den rådande pandemin. Försäljningen sjönk något på samtliga av Hk Scans marknader med undantag av den svenska där försäljningen gick från 153,4 miljoner euro till 161,8. Den svenska marknaden var också tillsammans med den finska de marknader där man kunde se starkast utveckling i lönsamhet.

Den danska marknaden såg sin lönsamhet minska på grund av förbud av export av kyckling till marknader utanför EU som en följd av fågelinfluensa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109