23948sdkhjf

Peas of Heaven stoppar korv med Mycorenas protein

Vegoproducenten Peas of Heaven och svampproteinutvecklaren Mycorena har båda vuxit snabbt på varsitt håll de senaste åren. Nu slår de sina påsar ihop och lanserar en ny korv.

Efter ett samarbete som pågått i snart ett år är det nu dags för en korv baserad på Mycorenas egenutvecklade protein promyc, blandad med ärtprotein, att göra entré på Peas of Heavens webbshop samt utvalda restauranger i begränsad upplaga.

–Genom att använda Promyc som ingredients kan vi skapa en bättre smak och konsistens för korvarna. Ingrediensen är väldigt lätt att arbeta med när det kommer till produktutveckling vilket gör att vi kan skala upp snabbt, där vår vision är att korven ska vara tillgänglig i butik inom kort, säger Julia Granung, Head of Products and R&D på Peas of Heaven i en kommentar.

Båda bolagen är baserade i Göteborg där produktionen av korven även sker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141