23948sdkhjf

”Drömbolag” fjärde förvärvet på en vecka för Humble Group

Tecknat avtal med Ewalco som förser svensk livsmedels- och fodermedelsindustri med råvaror och ingredienser.

Humble Group, som tidigare gick under namnet Bayn, har tecknat bindande avtal med ägarna av koncernen Ewalco avseende förvärv av samtliga aktier i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till en fast ersättning om 110 miljoner kronor samt tilläggsköpeskillingar baserade på framtida ebitda-resultat för 2021, 2022 och 2023.

55 miljoner kronor ska erläggas kontant och resterande 55 miljoner kronor i form av vederlagsaktier, vilka emitteras till en volymviktad snittkurs de senaste 14 handelsdagarna inför avtalsdagen.

"Ewalco är en snabbväxande koncern med en ledande position inom foodtech för ingredienser till sportsnutrition och livsmedel. Bolaget har haft en stark underliggande lönsamhet under alla verksamhetsår", skriver Humble.

Ewalco-koncernen har en total omsättning och ebitda om 279 miljoner kronor respektive 15,3 miljoner kronor för de senaste 12 månaderna. I koncernen inkluderas två fastigheter som ingår i transaktionen.

– Ewalco är ett drömbolag att få in i Humble-koncernen, som en ledande foodtech-aktör för ingredienser i Norden och med ett fantastiskt entreprenörsteam blir möjligheterna enorma. Nu adderar vi specialistkompetens på ingrediens- och R&D-sidan som möjliggör en snabbare expansion och kommersialisering av Humbles framstående ingredienslösningar Eureba och Navia, säger vd Simon Petrén i en kommentar.

Den totala utspädningen av aktieboken som uppkommer som resultat av affären uppgår till cirka 1,3 procent, skriver Humble.

Majoriteten av Ewalcos grundare har åtagit sig att fortsätta driva och utveckla bolaget under minst tre år efter transaktionens genomförande.

Humbles köp av Ewalco är det senaste i en lång rad av förvärv. Bara den senaste veckan har gruppen utökat portföljen med ytterligare tre företag, Wellibites följt av Nordfood och Be:Son Gross.


                  
                    
                      
                  
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125