23948sdkhjf

Coops havredryck tar tåget och får svenskmärkning

Coops egna havredrycker som kedjan sålt sedan 2009 och som 2019 utökades med dagens storsäljare Havre till kaffe kommer framöver få sina förpackningar prydda med Från Sverige- märkning.

– Efterfrågan på havredrycker har ökat stort de senaste åren och våra havredrycker under varumärket Coop är mycket populära. Nu sätter vi svenskmärkning på förpackningarna så det ska bli tydligare för våra kunder att dessa görs på garanterat svensk havre, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken i en kommentar.

Coop tillverkade tidigare sin havredryck i Tyskland men när Havre till kaffe introducerades förlades produktionen av den i Småland och i år flyttade även produktionen av den naturella och chokladsmaksatta havredrycken dit.

Coop är dessutom den enda dagligvarukedjan som transporterar produkter via tåg och sedan sommaren har havredrycken även blivit en av de varor som åker tåg istället för lastbil.

– Med nuvarande försäljning sparar vi 88 fulla lastbilar per år som annars hade gått mellan Småland och Bro, och som nu istället går på tåg. Det minskar klimatbelastningen från vår verksamhet och det avlastar vägarna från trafik. Vi tror också att det uppskattas av Coops kunder som är medvetna konsumenter som vill handla bra mat med så lågt hållbarhetsavtryck som möjligt, säger Åsa Wickholm.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11