23948sdkhjf

Humbles köp av Fancystage är klart

Humble Group meddelade den 24 juni att de förvärvar samtliga aktier i det portugisiska företaget Fancystage Unipessoal . Nu har det köpet fullföljts.

Fancystage som är verksamma inom är specialiserade på kosmetik, skönhet och wellness på hemmamarknaden har  har haft en mycket stark omsättningstillväxt med hög lönsamhet under de senaste åren och en omsättning och justerad EBITDA för de senaste 12 månaderna om ca 103 miljoner kronor respektive ca 57 miljoner kronor.

– Fancystage är ett de viktigaste förvärven vi genomfört, där vi får in en tillverkningsanläggning som är state-of-the-art och som underbygger en innovativ verksamhet som ligger rätt i tiden, adderar strukturella värden, lönsamhet och kassaflöden till Humle Group., säger Simon Petrén, vd för Humble Group i en kommentar.

Humble har erlagt köpeskillingen med kontant betalning om 10 500 000 euro och genom att styrelsen i Humble har beslutat om emission och tilldelning av 6 572 129 aktier i Humble till säljaren av bolaget. Från och med den 1 augusti är Fancystage konsoliderat inom koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094