23948sdkhjf

Vite hotar HK Scan för brister i livsmedelshantering

Det brister i slakteriets livsmedelshantering på HK Scans anläggning i Linköping. Företaget har därför förelagts med ett vite, rapporterar Östgöta Correspondenten.

Vid en kontroll i maj upptäckte Livsmedelsverket att kondensvatten droppade ner på slaktkroppar från dörrkarmar och tak i slakthall och chockkyl. Enligt Livsmedelsverket finns det risk för att kondensvattnet innehåller bakterier som kan sprida sig på nötkropparna och följa med i den fortsatta hanteringen av köttet och innebära hälsorisker för människor.

Vid en uppföljande kontroll en månad senare hade problemen inte åtgärdats. Scan har därför ålagts ett löpande vite om 75 000 kronor för varje påbörjad kalendermånad som Livsmedelsverket kan konstatera att problemet med kondensvattnet kvarstår.

Ylva Swenzén, kommunikationschef på HK Scan Sverige, har i ett skriftligt uttalande till Corren förklarat att HK Scan ser allvarligt på avvikelsen och aktivt arbetar för att lösa de bakomliggande problemen som orsakat kondensbildningen.

För att lösa problemet permanent ska Scan nu göra ytterligare investeringar, bland annat i form av ombyggnation, tillägger Swenzén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081