23948sdkhjf

Stark tvådelad träsked ersätter plastsked

En ny sked gjord av bambu ersätter engångsskedar av PP i on-the-go-förpackningar från Berry Superfos. Den nya innovativa skeden är i två delar och passar därmed precis till lockets storlek.

Frukost på väg till jobbet, ett energigivande mellanmål på eftermiddagen eller något gott före träningen – enkla måltider på språng eller där hemma växer starkt på matmarknaden och bra förpackningslösningar bidrar till denna utveckling.

Berry Superfos är ett förpackningsföretag som har gjort on-the-go-förpackningar till sin specialitet – bl a genom att utveckla aptitliga lösningar med en sked i locket. Nu kommer det fler nyheter på den fronten.

Berry Superfos kommer framöver att använda bambu till sina skedar i förpackningslösningar för snabb ”snacking” istället för PP (polypropen). Søren Marcussen, regionaldirektör för RPC Superfos, region Nordic kommenterar:

– Den nya tvådelade bambuskeden är ett resultat av en god utvecklingsprocess och vi är glada över att kunna introducera den som ersättning till vår vikbara PP-sked i locket. Användaren sätter själv samman de två bambubitarna till en stark och slät sked. Skeden är också ett exempel på hur vi arbetar med innovativa materialval och användarvänlig design. Dessutom är skeden godkänd enligt det nya EU-direktivet om engångsplast som börjar gälla från juli 2021.

Bambuskeden är anpassad till Berry Superfos Ø75- och Ø95-lock som matchar de flesta av företagets runda bägare, som CombiRound, SuperLight, och en rad andra av företagets on-the-go-produkter. 

Den tvådelade skeden, som sitter under en självhäftande etikett i locket, är enkel att sätta ihop. Den når ända ner till botten av koppen och samtidigt gör den starka konstruktionen den perfekt att röra om i t ex kvarg eller yoghurt. Skeden uppfyller kraven i EU:s SUP-direktiv (Single Use Plastic).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109