23948sdkhjf

Färdväg klar inför toppmöte i FN om livsmedelssystem

Regeringen presenterar sju dialoger inför Food Systems Summit.

Den 23 september är det dags för toppmötet Food Systems Summit 2021 i New York och inför mötet presenterar den svenska regeringen nu en färdplan.

– Livsmedelssystemen globalt behöver förändras för att bidra till genomförandet av Agenda 2030 och för att nå de globala målen för hållbar utveckling, säger Näringsminister Ibrahim Baylan med särskilt ansvar för livsmedelsfrågor i Regeringen i ett pressmeddelande.

Mötet har till syfte att förändra världens livsmedelssystem till at bli mer hållbara både miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Inför mötet har ett arbete under ledning av statssekreterare Per Callenberg pågått för att arrangera sju dialoger som förberedelse inför mötet.

– Det är positivt att vi har en bred samsyn om möjligheter och utmaningar och dialogerna hjälper oss att styra rätt framöver, säger Per Callenberg i en kommentar.

Några av de mål som pekats ut som viktiga för att uppnå målen i Agenda 2030 är bland annat minskning av matsvinn samt satsningar på forskning och innovation.

– Toppmötet är inte målet för resan utan början på en lång och viktig process, säger Ibrahim Baylan.  Målsättningarna är tydliga. Sverige ska vara ledande i arbetet med Agenda 2030 och arbetet med att ställa om våra livsmedelssystem är centralt för detta.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109