23948sdkhjf

Etikettproducent certifierad för ökad livsmedelssäkerhet

Etikettproducenten Lexit Group i Mölnlycke har certifierat sig i enlighet med ISO 22000 – ledningssystem för livsmedelssäkerhet.

 – Vi tar vårt och självklart våra kunders producentansvar på största allvar. Så har det alltid varit, men nu kan vi också med stolthet meddela att vi från den 7 september är ISO 22000 certifierat, säger vd Maud Rahm.

ISO 22000 är en internationell ledningssystemstandard för livsmedelssäkerhet. Den kan användas av alla företag som hanterar livsmedel eller levererar insatsvaror till livsmedelsproducenter. Standarden hjälper företag att identifiera, förebygga och minska livsmedelsburna faror genom hela livsmedels- och foderkedjorna.

– Certfieringen är ett viktigt steg i Lexit satsning mot en ännu effektivare och framtidsorienterad etikettproduktion. ISO 22000 certifikatet bevisar Lexits engagemang för att producera etiketter på ett lagenligt och livsmedelssäkert sätt.

Lexit Group menar att definitionen för vad en primärförpackning är har förtydligats i den brittiska standarden för livsmedelssäker produktion, BRC. Etiketten ingår i begreppet primärförpackning och även denna ska omfattas av den riskbedömning som görs för förpackningsmaterialet.

– Vi är säkra på att livsmedelsindustrin uppskattar att deras leverantörer ser de utmaningar de står inför. Lexit är redo att vara behjälplig i målet att alltid leverera konsumentsäkra produkter.

 

Om Lexit Group

Lexit är en ledande aktör på alla de skandinaviska marknaderna med totalt sex kontor i Norge, Sverige och Danmark samt egen produktion av etiketter i Sverige. Koncernen har 130 anställda och omsätter cirka 480 miljoner norska kronor per år. Företaget ägs av en investeringsfond tillsammans med ledningen och de anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125