23948sdkhjf

Lexit Group köper Idnet

Norgebaserade Lexit Group köper svenska Idnet, och skapar en ny stor systemleverantör för dagligvaruhandel, detaljhandel och livsmedelsproduktion.

Efter köpet kommer Lexit-koncernen att ha en årlig omsättning på ca en miljard norska kronor och runt 240 anställda i Norge, Sverige och Danmark

På kundlistan för Lexit Group och Idnet finns några av Skandinaviens mest kända företag. Den sammanslagna koncernen kommer att ha en klar styrka inom livsmedel med producenter som Orkla, Tine, Nortura och Lantmännen samt dagligvaruaktörer som Coop, Norgesgruppen/ASKO och Reitan på kundlistan. Utanför livsmedel levererar företaget integrerade lösningar till ett brett spektrum av välkända kunder som Jula, Elgiganten, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS och Dahl Optimera, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

– Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att betjäna de största skandinaviska kunderna. Idnet har en stark meritlista av att utveckla och implementera innovativa lösningar för effektiva processer inom lager, logistik och detaljhandel. Företaget har även spetskompetens inom implementering av en ny generation elektroniska hyllkanter (ESL) och relaterade lösningar. Som en del av Lexit Group kan vi erbjuda denna expertis och dessa lösningar till våra kunder i alla länder, säger Sjur Skjæveland, vd för Lexit-koncernen, i en kommentar.

Lexit-gruppen har länge verkat i alla tre skandinaviska länder. Företaget levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden: datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning, samt etiketter & förpackningar.

Idnet, med säte i Göteborg, bedriver sin verksamhet främst i Sverige där man bistår sina kunder med att digitalisera och optimera processer inom lager, logistik och detaljhandel.

Företagsnamnet Idnet kommer att finnas kvar och ingå som ett dotterbolag till Lexit Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109