23948sdkhjf

Scandi Standard tyngs av prishöjningar

 Scandi Standard förväntas rapportera ett rörelseresultat på cirka 30 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

"Resultatet påverkas bland annat av betydande prisökning på många insatsvaror, en fortsatt utmanande prisbild på exportmarknaden, betydande personalbrist i Irland till följd av covid-19 samt tidigare offentliggjorda produktionsutmaningar i Sverige", skriver bolaget.

Som tidigare kommunicerats kommer rörelseresultatet även att påverkas negativt med 13 miljoner kronor avseende slutlikvid för förvärvet av den finska verksamheten.

"Det tredje kvartalet har varit utmanande på många sätt. Det är vår bedömning att de betydande prisökningarna på insatsvaror kommer att fortsätta i det fjärde kvartalet. Och trots att vi arbetar för att justera priset mot kund på motsvarande sätt förväntar vi oss fortsatt påverkan på intjäningsförmågan i det fjärde kvartalet", kommenterar Otto Drakenberg, tillförordnad vd för Scandi Standard.

I kvartalsrapporten för det andra kvartalet 2021 offentliggjorde Scandi Standard att bolaget har initierat en koncernövergripande genomlysning för att identifiera och hantera eventuella avvikelser inom produktions- och kvalitetsprocesser på samtliga marknader.

"Genomlysningen pågår samtidigt som korrigeringar implementeras löpande. För att säkerställa god operationell förmåga har Scandi Standard minskat intaget av fåglar med cirka 8-10 procent i Sverige och Irland från och med det fjärde kvartalet 2021", heter det.

Scandi Standard kommer att presentera mer detaljer kring det koncernövergripande förbättringsprogrammet i samband med kvartalsrapporten för det tredje kvartalet 2021 som är planerad att avges den 12 november 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125