23948sdkhjf

Efter skandalen – han blir ny vd för kycklingkoncernen

Jonas Tunestål lämnar KLS Ugglarps för att bli koncernchef på Scandi Standard.

Leif Bergvall Hansen fick lämna Scandi Standard i maj efter avslöjandet om att Kronfågel skållat kycklingar levande. Nu har en ny permanent vd och koncernchef utsetts. Jonas Tunestål, nu vd för KLS Ugglarps, tillträder sin nya tjänst senast i maj 2022. Han efterträder då Scandi Standards tillförordnade vd Otto Drakenberg som kvarstår i rollen tills dess.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet på Scandi Standard och få bidra till att vidareutveckla bolagets starka marknadsposition i Norden och Irland. Scandi Standard är ett intressant bolag med höga ambitioner i en spännande värdekedja med många möjligheter, säger Jonas Tunestål i ett uttalande.   

Tunestål har tillbringat hela sin på karriär på köttföretaget KLS Ugglarps. Han lämnar nu både vd-rollen för KLS Ugglarps och ägarbolaget Danish Crowns ledningsgrupp.

Det är inte första gången han kommer i kontakt med kycklingkoncernen. 2018 inledde KLS Ugglarps ett produktionssamarbete med Kronfågel

– Jonas Tunestål är helt rätt person för att realisera Scandi Standards fulla potential på en marknad där efterfrågan på kyckling ökar på grund av smak-, hälso- och hållbarhetsfaktorer. Han har bevisat att han kan skapa långsiktig lönsamhet i snabbväxande företag och han är dessutom en mycket uppskattad ledare, kommenterar Johan Bygge, styrelseordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Det blir ett magrare julbord i år
Hon går in som styrelseordförande i Svenska Köttföretagen
AAK förvärvar bolag i Indien
Nu blir hon vd för Råsaft
Anrik livsmedelsgrossist ger sig in i dagligvaruhandeln
Globala livsmedelsjättarna backar i sina klimatambitioner
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141