23948sdkhjf

Volymtillväxt för Skåne-Möllan på en orolig råvarubörs

Skåne-Möllan, som är en mjöl- och spannmålsproducent listad på First North, hade en nettoomsättning på 54,9 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021 (49,7).

Kvartalets rörelseresultat blev 7,7 miljoner kronor (6,2). Resultatet efter skatt låg på 6,1 miljoner konor (4,9), motsvarande 5:50 kronor per aktie (4:50).

Under årets nio första månader ökade omsättningen med 7 procent.

"Försäljningsvolymen för de första nio månaderna 2021 är större än föregående år och beror på ytterligare volymtillväxt för våra värmebehandlade specialprodukter (TTT, MWT och SMT). Volymen standardprodukter är under perioden lägre än föregående år, då hamstring i pandemins inledning 2020 gav en ökad försäljning av standardsortimentet", skriver bolaget i delårsrapporten.

Samtidigt pekar Skåne-Möllan på att det är fortsatt mycket oroligt på råvarubörserna och även i fysisk handel med stigande priser på spannmålsråvaran.

"Vi anpassar oss kontinuerligt till de nya råvaruförutsättningarna och företrädesvis med kortare löptider på kundkontrakt", skriver Skåne-Möllan.

Under årets nio första månader uppgick bolagets nettoinvesteringar till 7,5 miljoner kronor (6,1). Investeringarna för helåret väntas uppgå till cirka 13 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109