23948sdkhjf

Humble förvärvar finskt veganbolag

Humble Group har tecknat avtal om att förvärva det finländska företaget Soya som är verksamma inom veganska livsmedel med de egna varumärkena Jalotofu och Jalotempe samt bedriver egen produktion av tofu och tempe.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 24,6 miljoner kronor plus möjliga rörliga tilläggsköpeskillingar baserade på framtida ebitda-resultat för 2022 och 2023.

Av köpeskillingen ska 14,7 miljoner kronor erläggas kontant och resterande 9,9 miljoner kronor i form av 370.917 Humble-aktier, vilka emitteras till kursen om 26:71 kronor.

Soyas verksamhet utgörs främst av produktion av Jalotofu till den finska marknaden, samt av private label-produkter som återfinns hos ett flertal av Nordens största dagligvaruhandlare, uppger Humble.

"Hållbarhet präglar bolagets verksamhet över hela värdekedjan, där färdigställandet av en biogasanläggning markerar en viktig milstolpe för Soya", skriver bolaget.

Soyas uppskattade omsättning respektive ebitda-resultat för de kommande tolv månaderna uppgår till 46,8 miljoner kronor respektive 5,5 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093