23948sdkhjf

Mycorena tar in 240 miljoner

Störst alternativa proteinrundan i Norden ska kommersialisera företagets svampprotein.

Det svenska foodtech-boalget Mycorena har stängt en A-runda på 240 miljoner vilket är den största hittills inom alternativa protein i Norden.

Med det nya kapitalet ska Mycorena nu ta sitt svampbaserade protein, Promyc, från en innovation i demoskala till en kommersialiserad produkt.

– På en runda har vi rest mer kapital än från samtliga tidigare kapitalanskaffningar tillsammans, och vår totala finansiering har tredubblats. Förtroendet för Mycorena från befintliga och nya investerare är ett kvitto på ett väl utfört arbete, en stark morot för att aldrig nöja sig, och en sporre till att åstadkomma än mer i framtiden, säger Anton Johansson, Chief Financial Officer på Mycorena i en kommentar.

Mycorena har sedan lanseringen av Promyc 2019 etablerat en ny demonstrationsanläggning och huvudkontor 2021. Anläggningen är den största i sitt slag i Europa och har möjliggjort snabb uppskalning och tillväxt i affärsmöjligheter, IP-generering, och produktutveckling. 

– Tack vare vår snabba tillväxt, och expansionen i Mycorena Innovation and Development Center, har vi lyckats skala upp i en takt som vi aldrig hade trott var möjligt. Kapitalet vi säkrat genom vår A-runda kommer vara avgörande för att snabba på utvecklingen ännu mer, säger Ramkumar Nair, grundare och vd på Mycorena.

Produktionsanläggningen Promyc production plant påbörjades under 2021 och förväntas stå färdig under 2023 och då säger sig Mycorena vara redo för att lansera Promyc på kommersiell skala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.159