23948sdkhjf

Nu är bunkringen igång – hård åtgång på konserver och torrvaror

Nu börjar bunkringen dra igång igen. Konserver, torrvaror och toalettpapper börjar bunkras på sina håll. Än så länge rör det sig däremot inte om någon hysteri, menar handlarna.

När coronapandemin slog till våren 2020 inleddes den med en rejäl bunkring av exempelvis konserver, torrvaror, toalettpapper med mera.

Med anledning av kriget i Ukraina har det nu åter börjat hamstras i hela landet även om det ännu inte är i samma skala. Det rör sig om allt från plastdunkar till stormkök, gasolflaskor, kontantuttag och jodtabletter.

I dagligvaruhandeln handlar det främst om konserver och torrvaror.

Vi har märkt tendenser till bunkring de senaste dagarna, bland annat är det konserver som går åt. Ärtsoppa, andra typer av soppor och Bullens pilsnerkorv, sådant går åt, säger Michael Strindeborn, butikschef på Ica Maxi i Allum till Partille tidning.

Kevin Bell hos Coops presstjänst bekräftar den ökande efterfrågan.

Det vi kan säga just nu är att vi ser att försäljningen inom vissa kategorier som konserver och torrvaror har ökat något men jag vill vara tydlig med att säga att det inte finns några tecken på att det är någon brist i någon kategori i dagsläget. Vi har också haft lönehelg och sportlov, säger han till Fri Köpenskap.

Kring bunkring så har ni ju också en uppgift att sprida lugn och inte belasta systemen ytterligare genom att bekräfta bunkring. Hur ser ni på det?

– Det viktiga vi kan betona är att varuförsörjningen fungerar väl, och vi ser i dagsläget inga tecken på att brist skulle uppstå, säger Kevin Bell.

Med teknikens framfart och beställningssystem som drivs av data har behovet av lagerhållning successivt minskat i dagligvaruhandeln de senaste decennierna. Det krävs med andra ord inte särskilt mycket för att skapa hål i hyllorna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111