23948sdkhjf

NSP köper Burger King för miljoner

Nordic Service Partners AB (NSP) har som tidigare meddelats i pressmeddelande den 3 september förvärvat Swedburger AB som äger tre Burger King-restauranger, två i Göteborg (Centralstationen och Eriksberg) och en i centrala Borås. Restaurangerna omsätter cirka 63 MSEK, har cirka 140 anställda och visar god lönsamhet.
NSP har den 9 oktober tillträtt aktierna Swedburger AB och har efter förvärvet 54 Burger King-restauranger, 37 i Sverige och 17 Danmark. De förvärvade restaurangerna är alla ombyggda till Burger Kings designkoncept 20/20, har en dokumenterad god lönsamhet och förväntas därmed lämna ett positivt tillskott till NSP:s resultat.

Köpeskillingen för aktierna uppgick till 23 MSEK. NSP erlägger en del av köpeskillingen genom att ge ut ett konvertibelt skuldebrev om 5 MSEK som löper med en årlig fast ränta om 4,50 procent och har en löptid på 5 år. Konvertibeln kan årligen, från och med september 2015, konverteras till aktier under september månad. Konverteringskursen är 14,10 kronor vilket motsvarar 354 610 aktier vid full konvertering, vilket i sin tur motsvarar en utspädning om 2,96 procent.

Styrelsen i NSP Holding AB har idag beslutat att med stöd av bemyndigande från senaste årsstämman, emittera ett konvertibelt skuldebrev om 5 MSEK enligt ovanstående villkor och säljarna av Swedburger AB har idag tecknat konvertibeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141