23948sdkhjf

LRF och Svensk Mjölk bildar LRF Mjölk

LRF och Svensk Mjölk har kommit överens om att skapa en ny branschstruktur för mjölkfrågor. Det innebär att mjölkens branschfrågor organiseras i en ny enhet på Lantbrukarnas Riksförbund - LRF Mjölk. Syftet är att stärka de svenska mjölkproducenternas inflytande och möjligheter såväl näringspolitiskt som på marknaden, genom en samlad och effektiv organisation för branschspecifika frågor.
LRF Mjölk ska öka de svenska mjölkproducenternas och mejeriföretagens förutsättningar att skapa tillväxt lönsamhet och konkurrenskraft via huvudfrågorna näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys, kommunikation samt andra konkurrensneutrala branschfrågor.

- Bildandet av LRF Mjölk skapar förutsättningar för en ökad näringspolitisk tyngd för de gröna näringarna och inte minst mjölkfrågorna. Det innebär också att vi samlar kompetens till nytta för Sveriges bönder. Bildandet av LRF Mjölk innebär en tydligare roll för LRF i mjölkproduktionsfrågor och ett närmande till såväl mjölkföretagare som organisationsmedlemmar i branschen samt stärker arbetet med vår livsmedelsstrategi säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

LRF Mjölk kommer att ledas av en mjölkdelegation bestående av representanter från mejeriföreningar, husdjursföreningar, LRF och andra branschföretag. Förändringen innebär att viss del av Svensk Mjölks medarbetare överförs och anställs i LRF. Målet är att verksamheten ska representera alla mjölkbönder i Sverige. Avsikten är att förändringarna ska gälla från den 1 januari 2013.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047