23948sdkhjf

Lindvalls Chark tilldelas branschpriset Årets Lyft 2012

En ny mekanisk medarbetare med en enda uppgift – att avlasta personalens ryggar i korvproduktionen. Det var för denna godhjärtade investering som välrenommerade Lindvalls Chark tilldelades utmärkelsen Årets Lyft under Chark-SM i Göteborg.
Det var under Chark-SM i Göteborg den 1 november, tävlingen där Sveriges charketuriföretag gör upp om vem som tillverkar de bästa produkterna, som branschpriset Årets Lyft delades ut för första gången. Utmärkelsen är den enda som fokuserar på svensk livsmedelsproduktion, snarare än själva produkterna, och syftar till att lyfta fram smarta förbättringar för att driva industrin framåt.
– Tidernas första Årets Lyft går till Lindvalls Chark som på ett föredömligt sätt identifierat och åtgärdat ett fysiskt påfrestande moment för personalstyrkan. Ett inspirerande best-practice-exempel som definitivt bör uppmärksammas, säger Johan Bergman, VD på Nimo-KG.

Att hänga upp färsk korv för rökning har tidigare varit en återkommande utmaning i fabriken på Lindvalls Chark. Uppgiften krävde tunga ryggböj då produkterna först fick lyftas från transportvagnar eller produktionslinjen, därefter placeras ut på hjulförsedda rökställningar och slutligen rullas in i rökanläggningen. Men, med företagets nya robotlinje sköts nu dessa lyft helt automatiskt.

Idén till utmärkelsen Årets Lyft, som instiftats av teknikleverantören Nimo-KG, föddes ur insikten att övriga priser enbart handlar om produkter – medan inget uppmärksammar vägen dit: Själva tillverkningsprocessen.
– Som konsument kan man ofta läsa om tveksamma metoder ”bakom kulisserna” i livsmedelsbranschen, med senaste tidens felaktiga datummärkningar som färskt exempel. Med Årets Lyft vill vi påminna om att detta rör sig om enstaka isolerade fall och att Sveriges livsmedelsproduktion i stort ligger i framkant gällande hygien, säkerhet och ergonomi, säger Johan Bergman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079