23948sdkhjf

Destilleri med stark framtidstro trots svårigheter

Bergslagens Destilleri har nyligen fakturerat ut leveranser för över två miljoner kronor och anställt en ny kock.
– Vi har fått tillfälliga likviditetsproblem, men det kommer att ordna sig, säger Mats Lihnell, VD för Bergslagens Destilleri AB till Nerikes Allehanda.

Nora fastigheters 20-miljonersupprustning av lokalerna blev kraftigt fördröjd, bolaget hamnade i betalningssvårigheter och tingsrätten beslutade nyligen om en företagsrekonstruktion. Just nu befinner sig bolaget i en överklagandefas eftersom tingsrätten utsåg en annan rekonstruktör än den som bolaget ville ha, skriver tidningen.

Fyra har sagt upp sig
Fyra av företagets nyckelspersoner har sagt upp sig och häribland finns kökschefen, men enligt ledningen har destilleriet nu anställt en ny stjärnkock, Henrik Widqvist, från Grythytteakademin.

– Och vi kommer att återuppta anställningarna längre fram, men just nu behöver vi till exempel ingen produktionschef eftersom vi inte kommit i gång med produktionen än, säger Mats Lihnell.

Kapital på väg
Enligt Mats Lihnell är det kapital på väg in i företaget då de har fått klart exportavtal med Dubai, Korea och Kina. Bergslagens Destilleri har också fakturerat ut för över två miljoner kronor som väntas in och de har precis skickat en stor leverans till Arlanda taxfree.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063