23948sdkhjf

Empire överlåter återförsäljaravtal för kapselmaskiner

Empire har hittills sålt kaffemaskinerna och samarbetat med Löfbergs Lilas kring marknadsföring och försäljning av kaffekapslarna
Empire och Löfbergs Lila har träffat avtal om att Löfbergs Lila övertar återförsäljaravtalet avseende Caffitaly kapselkaffemaskiner. Empire har hittills sålt kaffemaskinerna och samarbetat med Löfbergs Lilas kring marknadsföring och försäljning av kaffekapslarna. I affären överlåts även Empires befintliga lager av kaffemaskiner.

- Tillsammans har vi etablerat en bra plattform för Löfbergs Lilas kaffekapslar. För framtiden kan Löfbergs Lila dra ytterligare fördelar av att försäljningen av maskinerna och kapslarna sker genom en och samma kanal, säger Per Björkman, vd på Empire i ett pressmeddelande.

Långvarigt samarbete
Empire och Löfbergs Lila har haft ett flerårigt samarbete kring marknadsföring och försäljning av ett kaffekapselsystem på licens av italienska Caffita. Empire har haft exklusiva rättigheter för försäljning av maskinerna i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Löfbergs Lila har de exklusiva rättigheterna beträffande kapslarna i samma område.

Empire och Löfbergs Lila har nu träffat en överenskommelse om att Löfbergs Lila övertar Empires rättigheter enligt återförsäljaravtalet, inklusive det befintliga lagret av kaffemaskiner. Löfbergs Lila övertar även ansvaret för service och utestående garantier. Affären genomförs per den 16 november 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079