23948sdkhjf

Klart att LRF Mjölk bildas den 1 januari 2013

LRF och Svensk Mjölk har nu undertecknat avtal om att bilda LRF Mjölk. Det innebär att mjölkens branschfrågor från och med den 1 januari 2013 organiseras i en ny enhet på Lantbrukarnas Riksförbund - LRF Mjölk.
Syftet med bildandet av LRF Mjölk är att stärka de svenska mjölkproducenternas inflytande och möjligheter på den kommersiella och politiska marknaden, genom en samlad och effektiv organisation för branschspecifika frågor. Genom avtalet om LRF Mjölk fullföljs det inriktningsbeslut som Svensk Mjölks styrelse fattade i slutet av oktober.

LRF Mjölk ska öka de svenska mjölkproducenternas och mejeriföretagens förutsättningar att skapa tillväxt, lönsamhet och konkurrenskraft via huvudfrågorna näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys, gemensam marknadsföring, kriskommunikation samt andra konkurrensneutrala branschfrågor.

- Genom LRF Mjölk tas ett viktigt steg för att ge mjölkfrågorna en större näringspolitisk tyngd och genomslagskraft. Tillsammans ska vi arbeta för att öka konkurrenskraften och tillväxten hos Sveriges bönder, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

- Svensk Mjölk har gjort många bra saker genom åren. Men omvärlden har genomgått stora förändringar sedan organisationen kom till för snart 15 år sedan och tiden är mogen för att ta nästa steg i syfte att ge mjölken en starkare röst, säger Gunnar Pleijert, ordförande i Svensk Mjölk. Mjölken är ryggraden i det svenska produktionsjordbruket och det är viktigt att vi skapar de bästa förutsättningar för branschens framtida utveckling.

LRF Mjölk kommer att ledas av en mjölkdelegation bestående av representanter från mejeriföreningar, husdjursföreningar, LRF och andra branschföretag. I samråd med LRFs VD kommer Mjölkdelegationen att tillsätta en direktör som leder det operativa arbetet i LRF Mjölk. Bildandet av LRF Mjölk innebär att 21 av Svensk Mjölks medarbetare överförs och anställs i LRF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14