23948sdkhjf

City Gross börjar sälja miljöcertifierad pangasiusfisk

City Gross räknar med att bli först i Sverige med att sälja ASC-märkt Pangasius, eller hajmal som den också kallas
City Gross räknar med att bli först i Sverige med att sälja ASC-märkt Pangasius, eller hajmal som den också kallas. Därmed slipper svenska konsumenter förhålla sig till märkningen ”På väg mot certifiering” som Världsnaturfonden under en tid haft för pangasius.

I och med att City Gross pangasius kommer från ASC-certifierade odlingar, har den fått grönt ljus i WWFs fiskguide och betraktas som hållbar.

– Pangasius är en populär matfisk med goda egenskaper och det känns därför bra att våra kunder snart kan välja den med gott miljösamvete, säger Jörgen Troedsborg, ansvarig för fryst fisk på City Gross i ett pressmeddelande.

Omdiskuterad fisk
Odling av Pangasius har tidigare varit omdiskuterad för bl a negativ miljöpåverkan i Mekongfloden. WWF, Vietnams regering och fiskeindustrin ingick därför i december 2010 ett avtal om att andelen certifierad hajmal successivt skulle ökas från dåvarande 0,5 procent till minst 75 procent år 2015. För att odlingen skulle kunna möta kraven i den nya miljöcertifieringen infördes märkningen ”På väg mot certifiering”

City Gross ASC-märkta pangasius odlas i Vietnam och finns tillgänglig fr o m slutet av januari i form av styckfrysta filéer. Leverantör är Lobster och förpackningsstorleken 600 g.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109