23948sdkhjf

Hemberga Brunn och Dryckesgrossisten bildar Sveriges största leverantör av kontorsdryck

Företagen går ihop från januari och bildar Sveriges största leverantör av kylda drycker
Hemberga Brunn AB och Dryckesgrossisten i Stockholm AB går ihop från 1 januari 2013 och bildar Sveriges största leverantör av kylda drycker till kontorsmarknaden. Det sammanslagna företaget kommer att heta Hemberga Brunn Dryckesgrossisten AB och beräknas omsätta ca 55 MSEK under 2013.

-Våra företag kompletterar varandra mycket bra och tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre sortiment, priser och service, säger Mattias Pettersson, VD för Hemberga Brunn AB i ett pressmeddelande.

Företag med anor
Hemberga Brunn AB är ett företag med långa anor som grundades redan 1948, och det har under de senaste decennierna arbetat som en renodlad grossiströrelse. Det nya sammanslagna bolaget genomgår nu en omdaning till ett modernt konsumentvaruföretag. Hemberga Brunn Dryckesgrossisten har distributionsrättigheterna i Sverige för bland annat Perrier, Vittel, innocent Drinks, Guaraná Antarctica och distributionsuppdrag för Saxhyttegubben och många lokala svenska ölbryggerier.

Hemberga Brunn Dryckesgrossisten levererar idag dryck till både dagligvaruhandeln, servicehandeln, foodservice och Systembolaget.

-Vi ser en stor potential för att utveckla vår försäljning till kanaler utanför kontorsmarknaden, inte minst med tanke på vilka fina varumärken som vi har förmånen att få representera i Sverige, säger Nicklas Krunic, VD för Dryckesgrossisten i Stockholm AB.

Förändringar inom ledningen
I samband med samgåendet mellan bolagen har Hemberga Brunn och Dryckesgrossisten rekryterat Viktor Sylvan som ny Marknads- och Försäljningsdirektör. Viktor Sylvan har en lång erfarenhet från konsumentvaruindustrin och han har bland annat varit Sverigechef för Reckitt Benckiser och innocent Drinks. Han kommer närmast från en tjänst som Affärsområdeschef inom Coca-cola Enterprises Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078