23948sdkhjf

Kavli köper Perstorp Ättika

Anrikt varumärke får ny ägare när Kavli köper upp verskamheten
Livsmedelskoncernen Kavli har idag träffat överenskommelse om att köpa verksamheten för produktion av Perstorp Ättika, med tillhörande varumärke, av specialkemikoncernen Perstorp.

Flytt av verksamhet
Framtidsplanerna rymmer fortsatt utveckling av den välkända produkten och den redan nu starka positionen på marknaden. Tillverkningen kommer att flyttas från Perstorp till Eslöv. O. Kavli köper verksamheten för produktion av Perstorp Ättika, med tillhörande varumärke, av Perstorp. Tillverkningen vid Perstorps produktionsanläggning i skånska Perstorp kommer att flyttas till Kavlis anläggning i Eslöv där berörda medarbetare kommer att erbjudas anställning.

- Varumärket Perstorp Ättika är välrenommerat och med mycket lång tradition. Perstorp Ättikas produkter kommer passa mycket väl in i vår strävan att vara en marknadsledande och heltäckande leverantör i segmentet tillsammans med Druvans existerande sortiment, säger Gerhard Bley, VD för O. Kavli AB i ett pressmeddelande.

- Vi vet att varumärket har en mycket stark position hos svenska konsumenter och vår ambition är att fortsatt utveckla den positionen genom investeringar i sortiment, förpackningsutveckling och marknadsföring. Produktionen kommer ske vid vår fabrik i Eslöv, där vi funnits sedan 1874.

Anrikt namn
- Perstorp Ättika är en produkt som varit historiskt viktig för oss och som i viss mån lagt grunden till den koncern vi är idag. Det är även en av de produkter som en gång i tiden bidragit till att göra Perstorp välkänt bland svenska konsumenter. Perstorp Ättika är idag inte någon kärnprodukt för Perstorp och dessutom en av ytterst få konsumentprodukter i vår portfölj, vilket gör att produkten inte kan utvecklas fullt ut i vårt ägarskap, säger Anders Lundin, ansvarig för affärsområdet Performance Products på Perstorp.

- I Kavli har vi funnit en ny ägare för produkten som vi har stort förtroende för och som vi är säkra på kommer kunna förvalta varumärket på ett sådant sätt som vi önskar.

Perstorp Ättika var en av de första produkter som Perstorpkoncernens grundare Wilhelm Wendt började tillverka när företaget startades år 1881.

Affären beräknas vara slutförd den 31 maj 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079