23948sdkhjf

Kavli förvärvar del av Raisio och växer i Sverige och Finland

Kavli förvärvar den finska livsmedelsjätten Raisios non-dairy-division, dvs produkter baserade på ris, havre och soja, och Kavli tar därmed ytterligare ett stort kliv i ambitionen att växa nordiskt.
Raisios non-dairy verksamhet drivs under ett flertal varumärken. I Sverige marknadsförs produkterna under namnet Carlshamn mejeri, som kommer licensieras av Kavli, och i Finland under namnen Nordic, Sunnuntai och Nalle.

Förvärvet är en del i Kavlis ambition att växa i Norden i tillväxt- och konsumentdrivna kategorier som ligger nära nuvarande sortiment. Kavli är tvåa på mejerimarknaden i Norge och i Sverige. Carlshamns non-dairy-sortiment blir ett logiskt komplement till Kavlis mejerisatsning. I köpet ingår också den toppmoderna fabriken i Åbo som har stor kapacitet för tillverkning av vegetabiliska produkter baserade på ris, havre och soja.

- Vi har en tydlig tillväxtambition och förvärvet av Raisios non-dairy med starka varumärken som t ex Nordic i Finland och Carlshamn i Sverige passar oss perfekt eftersom det ligger nära vårt befintliga mejerisortiment, samtidigt som vi kan konstatera en starkt ökande konsumentefterfrågan, både idag och som vi tror på sikt inom non- dairy-kategorin, säger Gerhard Bley, VD för Kavli Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078