23948sdkhjf

Arlas produktion i Ashby föreslås flytta till Aylesbury

Arla i Storbritannien, Arla Foods UK plc, stänger Ashbys mejeri- och distributionsanläggning.
Arla i Storbritannien, Arla Foods UK plc, har informerat medarbetarna om inriktningsbeslutet att stänga Ashby (Ashby-de-la-Zouch) mejeri- och distributionsanläggning. Mjölkmängden ska flyttas till Arlas stora mejeri i Aylesbury som just nu byggs utanför London, enligt ett pressmeddelande.

Produktionen flyttas
Inriktningsbeslutet att stänga dryckesmjölksmejeriet ska nu förhandlas med facket och förväntas medföra att 370 tjänster försvinner. Om förhandlingarna går igenom är planen att flytta produktionen under perioden oktober 2013 till april 2014, då Ashby mejeri stänger.

– Arlas inriktningsbeslut att stänga mejeriet sker dels i samband med att det nya mejeriet i Aylesbury är klart för produktion, dels som ett led i vårt löpande arbete med att ha en effektiv produktion, säger Lars Dalsgaard, produktionsansvarig i Storbritannien.

– Vi kommer nu att inleda samtal med de berörda medarbetarna samt med deras fackliga representanter. Vi är angelägna om att hjälpa till med att hitta nya tjänster både inom och utanför Arla, säger Lars Dalsgaard.
Det ingår även i planerna att lägga distributionen av mjölk (från mejeriet i Aylesbury) på ett externt företag. Hämtningen av mjölk på gårdarna fortsätter som tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093