23948sdkhjf

Förbudet mot persiska vinet stoppat – ”viktig delseger”

Förvaltningsrätten i Uppsala stoppar Livsmedelsverkets förbud mot Shahram Soltanis persiska vin i väntan på slutlig prövning.

Shahram Soltanis persiska vin stoppades av Livsmedelsverket i oktober med anledning att drycken inte får kallas vin, eller något annat. Tillverkaren överklagade nyligen beslutet med hjälp av Centrum för rättvisa.

Nu meddelar Centrum för rättvisa via ett pressmeddelande att förvaltningsrätten i Uppsala har stoppat Livsmedelsverket förbud i väntan på slutlig prövning, ett så kallt inhibitionsbeslut.

– Jag är förstås lättad. Livsmedelsverkets förbudsbeslut har redan kostat mig miljoner. Nu får jag en chans att rädda mitt företag innan det är för sent, säger Shahram Soltani.

Förbudet har lett till att Shahram Soltani fick slänga redan inköpta råvaror som blivit dåliga och bolaget ska ha förlorat flera miljoner kronor på grund av förbudet.

I beslutet konstaterar domstolen att det är ”ovisst” om Livsmedelsverkets förbud kommer att stå sig vid en slutlig prövning. Domstolen bestämmer därför att förbudet tills vidare inte ska gälla.

– Det är en viktig delseger för Shahram Soltani. Livsmedelsverkets förbud saknar stöd i lag och borde aldrig ha utfärdats. Till skillnad från i Iran är hans drycker tillåtna i Sverige, säger Fredrik Thorslund, som tillsammans med juristerna Vera Bolmgren och Leonard Garg på Centrum för rättvisa företräder Shahram Soltani i processen mot Livsmedelsverket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078