23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Ännu en butik för odlingsuppstickaren

Foodtechbolaget Blågrön Odling lanserar hydroponisk odling i sin andra butik sedan starten förra året.

Det Härnösandbaserade foodtechbolaget Blågrön Odling har börjat leverera färska kryddor till Ica Odenhallen i Östersund. Det är den andra butiken sedan lanseringen i april förra året. Först ut var Ica Kvantum i Kvissleby.

Enligt grundaren Olof Frensborg har Blågrön utvecklat ett system, som är ett cirkulärt och slutet odlingssystem baserat på hydroponi, för odling i butik. Tre till fyra gånger per år kommer leveranser av färdigsådda odlingspuckar som stoppas in i odlingsskåpet som ersättning för de plantor som skördas. Systemet sköts av butikspersonalen.

– Vi säljer mer är ni kan producera, och kunderna uppskattar verkligen att vi nu odlar i butiken. Kunderna är jättepositiva och ger oss beröm för våra nyskördade och fräscha kryddväxter, säger Icabutikens chef Tobias Åhman, i ett pressmeddelande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078