23948sdkhjf

Grundarna av Yollibox utsågs till Årets Unga Företagare

Grundarna av Yollibox är Årets Unga Företagare i Sverige 2013.
Victoria Carlsson och Sofie Stenmark, grundare av Yollibox Frozen Yoghurt AB, har utsetts till Årets Unga Företagare i Sverige 2013, enligt ett pressmeddelande. Priset togs emot vid Företagarnas gala i Stadshuset i Stockholm den 11 oktober 2013.

Årlig utmärkelse
Utmärkelsen Årets Unga Företagare delas varje år ut, av branschorganisationen Företagarna, till en entreprenör under 30 år som under året utfört en prestation utöver det vanliga, framgångsrikt drivit sitt företag och är en förebild för andra. Med följande motivering blev det klart att Victoria Carlsson och Sofie Stenmark stod som årets slutliga vinnare.

”De här företagarna såg en trend och ett hål i marknaden, helt orädda kastade de sig ut för att konkurrera inom en bransch som präglas av höga inträdesbarriärer. De har från noll snabbt byggt upp ett lönsamt företag och trots en svår distribution täcker de idag hela Sverige. Med ett naturligt innehåll och värderingar som sträcker sig långt utanför deras ansvarsområde sprider de en cool känsla. Marknadsföringen har varit smart, snygg och social. Sedan två somrar tillbaka är yoghurt åter på allas läppar.”

Nytänkande alternativ till vanlig glass
Näringsminister Annie Lööf och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson var kvällens prisutdelare.

- Ett stort grattis till Victoria och Sofie på Yollibox till Årets Unga Företagare 2013! Yollibox är en ung och nytänkande duo som har skapat ett lika gott som fräscht alternativ till gräddglass, något som går hem inte bara hos mig utan också juryn och många konsumenter, säger näringsminister Annie Lööf (C).

För Victoria och Sofie är priset ett kvitto på att hårt arbete och galna visioner lönar sig.

- Vi är otroligt stolta och smickrade över utmärkelsen. Det var tuff konkurrens bland finalisterna med många entreprenörer som vi själva ser upp till. Vinsten ger definitivt extra energi och vi tittar redan framåt! Planen är att dubblera antalet återförsäljare under nästa år liksom att ta steget in i övriga Norden, säger Victoria Carlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094