23948sdkhjf

Norrmejerier investerar

Norrmejerier har investerat i en ny multipallastare.
Nu är det slutlyft för hand i Norrmejeriers kylrum i Luleå, åtminstone när det gäller omlastning till pall. Den nya multipallastaren har blivit ett lyft för verksamheten. Den lyfter över 40 ton per arbetsdag från tre linjer direkt ned på pall, sorterat och klart.

Projektledare för anskaffning och installation har Fredrik Bergman på Produktionssupport varit. Premiär för lastaren var det i mitten av september.

– Det är inte bara jag som ligger bakom detta. Vi hade bra hjälp under inkörningen av personal från leverantörsfirman DAN-Palletiser plus alla i kylen och förpackningen som ställt upp på böket som varit under en övergångstid. Det var eländigt trångt i kylrummet ett tag, men alla var positiva och jobbade på för att vi skulle bli klara, säger Fredrik som arbetat på Norrmejerier i Luleå sedan 1994 i ett pressmeddelande.

Sparade ryggar
Tidigare har man roterat lyftjobbet mellan många personer. För hand flyttades paket från rullvagnar till pallar, slitsamma lyft av 12-kilospaket med 1-liters mjölk. Även kartonger med 3 dl grädde och gräddfil samt 10- och 20-litersförpackningar mjölk till storkök lastades om för hand för transport till kyllagret i Umeå.

– Där har man också haft viss omlastning av gods från oss, så vår multipallastare är ett plus även i Umeå. Det är nog ingen som längtar tillbaka till hur det var förr. Det är en jättevinst för arbetsmiljön och vi kan säkert räkna in många sparade ryggar.

– Jag passade på att titta på olika lösningar när jag var runt på anläggningar i andra projekt, så ganska snabbt fick jag en bra bild av vad det fanns för system som skulle funka hos oss. Det blev ett danskt fabrikat. Vår installation klarar tre linjer samtidigt och den sorterar produkterna till respektive pall. Det är en snillrik maskin och det känns kul att vi är i mål med ett projekt som alla är glada över, säger Fredrik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078