23948sdkhjf

Norrmejerier expanderar

Företaget bygger en ny anläggning för ostförädling.
Ostkonsumtionen fortsätter att öka. Ett brett intresse för matlagning driver på en ökad efterfrågan av riven ost. Fler fåmanshushåll i framtiden skapar också behov av mindre förpackningsstorlekar. För att möta denna utveckling bygger Norrmejerier nu en ny anläggning för ostförädling vid Umeå mejeri.

- Den nya anläggningen kommer att generera en ökad försäljning av ost, både i Sverige och på export något som kommer att bidra positivt till mjölkpriset till våra ägare de norrländska mjölkbönderna, både på kort och på lång sikt, säger Bo Rasmussen, VD Norrmejerier, i ett pressmeddelande.

Ökad efterfrågan på rivost
Den nya ostförädlingsanläggningen är ett naturligt nästa steg i den satsning på Västerbottensost som inleddes med utbyggnaden av Burträsk Mejeri där produktionen nu nästan ska fördubblas.

- Redan nu är 25 procent av all Västerbottensost vi säljer riven och vi ser att efterfrågan ökar, säger Bo Rasmussen. Därför känns det extra bra att i framtiden kunna ta hem det arbete med ostrivning vi idag köper externt till Norrland och kunna fortsätta vidareutveckla vårt sortiment.

Investeringen är i samma storleksordning som utbyggnaden av Burträsk mejeri, totalt närmare 200 miljoner kronor fördelat över två års tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093