23948sdkhjf

Norrmejerier betalar ut rekordstor summa till mjölkbönder

Bra försäljning och låga driftskostnader präglar Norrmejeriers 2013.
Norrmejeriers styrelse har nu fastställt föreningens resultat för 2013 till 22 miljoner kronor efter skatt. Tack vare en bra försäljning och lägre driftskostnader har mejeriföreningen under året som gått kunnat betala ut en rekordstor summa för mjölken till sina ägare, de norrländska mjölkbönderna - hela 53 miljoner kronor mer än under 2012.

- Med tanke på hur kärvt det varit för många mjölkgårdar de senaste åren så känns det förstås riktigt bra säger Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande i ett pressmeddelande. De norrländska mjölkgårdarna har producerat en stor mängd mjölk av god kvalitet under året och det är viktigt att de kan fortsätta med det.

Höjt baspriset
Norrmejerier har under året som gått höjt baspriset för mjölken och också gjort flera tilläggsutbetalningar i slutet av året baserat på invägd volym. Sammanlagt har en rekordstor summa, hela 53 miljoner kronor mer än 2012, betalats ut till de norrländska mjölkbönderna under 2013. Totalt förädlades 209 miljoner kg norrländsk mjölk under 2013 på mejerierna i Umeå, Luleå och Burträsk.

- En viktig framgångsfaktor har varit att de norrländska konsumenterna så tydligt tagit ställning för den norrländska mjölken något vi är stolta över säger Norrmejeriers vd Bo Rasmussen. Men vi har också arbetat hårt för att sänka våra driftskostnader under året. Att kunna gasa och bromsa samtidigt är inte lätt, men vi har lyckats bra 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079