23948sdkhjf

City Gross flyttar lagerhantering

Bergendahls utvecklar specialvaruhanteringen i Hässleholm.
Som ett led i ansträngningarna att utveckla logistikhanteringen flyttar Bergendahls lagerhållningen av specialvaror från befintliga lokaler i Höör till nya lokaler i anslutning till huvudlagret i Hässleholm. Därmed kommer större volymer att kunna hanteras på mindre ytor till lägre kostnad, med kortare ledtider och ökad servicegrad som följd. Samtliga elva anställda i Höör erbjuds anställning i närbelägna Hässleholm inom ramen för det nya upplägget.

Robothantering
Sedan Mikael Bergendahl 1922 startade agenturverksamhet i Hässleholm har företaget haft sin bas på orten. En kraftfull satsning på att utveckla logistikhanteringen utökar närvaron ytterligare. I den ingår sedan tidigare uppförandet av ett av landets högsta lagerbyggnader för robothantering av främst dagligvaror, en satsning som driftsätts i vinter.

Nu tar företaget nästa steg genom att flytta lagerhanteringen av specialvaror från Höör till befintliga lagerlokaler i en grannfastighet till Bergendahls befintliga lagerlokaler för logistik och staber i Hässleholm.

– Genom att samla mer av godshanteringen i Hässleholm blir vi effektivare och kan korta ledtiderna, vilket i en förlängning skapar kundnytta som ger oss fler och mer nöjda kunder, säger Joakim Åstrand, t f logistikchef på Bergendahls Food i ett pressmeddelande.

Bra förbindelser
Ytterligare en anledning att hantera mer av godshanteringen genom logistiknavet i Hässleholm är att där finns en befintlig järnvägsanslutningen till Bergendahls fastighet, vilken efter en uppgradering skulle kunna göra det möjligt att frakta en större andel av de specialvaror som importeras över bl a Göteborg med miljövänlig järnväg till Hässleholm.

Hela flytten av lagerverksamheten från Höör till Hässleholm beräknas vara genomförd i maj nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078